Specialiteit

Het plukken van ruwharige vachten (Terriers, Schnauzers, Teckels) is al jaar en dag een van mijn specialiteiten. Opgegroeid met West Highland White Terriers, Schotse Terriers en als kennelhulp in een Dandie Dinmontterrierkennel heb ik deze kunst met de paplepel ingekregen.

 

Ook wanneer een andere trimmer er geen gat meer in ziet zal de vacht in veel gevallen weer in de juiste structuur gebracht kunnen worden.

 

Kennisweetje; Een ruwharige vacht die geknipt of geschoren wordt in plaats van handmatig geplukt, krijgt een volstrekt andere structuur. Hij wordt zacht, vlassig en flets van kleur. Gelukkig is dit wel omkeerbaar.


Het kynologisch correct trimmen van de waterhonden is ook een specialiteit. Ik organiseer voor mijn collega's hiervoor ook zogenaamde waterhondenwasdagen. De verschillende modellen waardoor ze zich onderscheiden van elkaar hebben voor mij geen geheimen. Uw Barbet krijgt een baard en lange oren, de Portugees de zo kenmerkende vlag aan de staart, de Perro wordt rastypisch gladgeschoren en de Lagotto krijgt de typische uitdrukking in het hoofd.